UppLYSning
Lysators föredragsserie

21/2: Hackerkultur och hackerslang

Med Mikael Cardell

Vad anser forskare om hackers och hackerdom? Finns det verkligen seriös forskning i hackologi? Jag vill upplysa hackers om vilken syn på dem som är rådande inom forskningskretsar på den humanistiska sidan, framförallt inom psykologi, sociologi och antropologi. Föredraget är inte med nödvändighet ointressant för icke-hackers, men kanske är det stundom för tekniskt.

Om så önskas kommer du att få testa dig själv och din eventuella hackighet i en förkortad version av det berömda Hackertestet, som täcker mycket av det som i hackerdom är kulturellt viktigt. Viktiga hackerattribut att ta med på föredraget är en T-shirt med obskyrt tryck, CC (eller annan koffeinhaltig dryck som Jolt eller Mountain Dew (mest kompatibel med unixprogrammerare enligt test!)) och gärna ett tummat ex av TNHD.

Mikael Cardell (tilltalas som MC eller Cardell) jobbar som Unix-kunnig på IIS Medicinsk Informatik AB och User Motivated Software, föredrar fri programvara och försöker sprida hackerdoms evangelium över världen.


Alla är välkomna till UppLYSning! Om inget annat meddelas så hålls föredragen på onsdagar klockan 18-20 i IDA:s seminarierum Estraden på andra våningen i E-huset.

Titta efter våra affischer och på våra WWW-sidor. Vi ordnar föredrag både för nybörjare och dem som redan kan en hel del. Aktuellt program hittar du på http://www.lysator.liu.se/upplysning/


Upplysning arrangeras av Lysator i samarbete med Institutionen för Datavetenskap.
[910]