Det första man måste göra innan man kan använda RydNet är att installera en TCP/IP stack. För tillfället finns det information för dig som använder Windows 95 eller Windows for Workgroups 3.11. Har du inte någon av dessa så kan man oftast köra Trumpet Winsock.
Det finns flera sidor som är väldigt snabba att se när det kommer nya program och dessutom presenterar dem på ett snyggt sätt, där finns också recensioner av de flesta programmen..
Eftersom det nu fungerar att se alla datorer som kör Windows, eller exporterar något annat med samba så är det praktiskt om alla är med i samma arbetsgrupp. Välj därför arbetsgruppen RydNet.
Man kan också komma åt sitt Lysatorkonto, så här gör man:
Anslut \\LYSATOR\KONTO_PÅ_LYSATOR som en nätverksenhet. De som kör Windows
95 kan också söka efter datorn Lysator och hitta sin mapp där eller lägga in
en genväg dit.
Här kan man också få tillgång till hela lysators ftp arkiv
detta genom att ansluta \\LYSATOR\FTP.
Om du ska dela ut filer så ska du installera Windows 95 Service Pack 1 (engelsk, svensk). För Windows 3.11 installerar du detta program. Om du inte installerar detta så kan andra komma åt alla dina filer på hårddisken trots att du bara delar ut en katalog. Service Pack 1 ändrar dessutom lösenordskrypteringen till en mindre lättknäckt variant.
Installerar du en egen www/ftp-server så läs dokumentationen noga så att du inte ger någon tillgång till dina filer utan att du vill det. Följ även med i utvecklingen av den server du kör för att få kännedom om eventuella säkerhetshål och om hur man täpper till dem.
Under menyn Special-Configuration skriv på raden Pop account: namn@pop.lysator.liu.se (namn är ditt användarnamn hos lysator). I fältet för SMTP host fyller du i mailhost.rydnet.lysator.liu.se.
Sedan fyller du i ditt namn och din email adress till lysator på respektive rader.
Fyll också i hur ofta du skall kolla om du fått någon post. Ett bra värde är mellan 10 och 20 minuter.
Det lösenord du kommer att få fylla i är samma som du använder för att logga in på lysator.
Till Eudora finns det manual
här.
Under menyn network configuration fyll i på samma sätt som den här bilden fast fyll i ditt användarnamn hos lysator samt ditt lösenord istället.